Ξέχνα το “switch off” Τρέξε ενόσω οι άλλοι ξεκουράζονται

Έχουμε την συνήθεια να κάνουμε “switch off” για 1-2 εβδομάδες στα μέσα του Αυγούστου και πραγματικά να μην κάνουμε τίποτα. Είναι όμως το “τίποτα” που πραγματικά μας κάνει χαρούμενους και μας χαλαρώνει;

Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτή η περιόδος είναι ευκαιρία αλλαγών; Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις / ευθύνες είναι περιορισμένες έτσι υπάρχει αφθόνος χρόνος για αυτοκριτική και καθορισμό νέων στόχων.

Πιο κάτω μοιράζομαι τις σκέψεις μου για μια πιο παραγωγική περίοδο διακοπών που θα σε ωφελέσει μακροπρόθεσμα!

Ο επιχειρηματικός μαραθώνιος…

Ζούμε σε ένα “επιχειρηματικό μαραθώνιο” όπου η εταιρεία που κατανοά καλύτερα της ανάγκες του κοινό της είναι ο νικητής της κούρσας. Αν είσαι πρώτος και σταματάς να βελτιώνεσε θα σε φθάσουν. Αν είσαι δευτέρος, τρέχεις να φθάσεις την πρώτη θέση (για μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς).Παράλληλα ένα σύνολο “τρίτων” ξεφυτρώνουν απ’το πουθενά και διεκδικούν και αυτοι “μερίδιο” από την πρώτη θέση.

Βέβαια αυτός είναι και ο κύριως λογος που βελτιώνονται τα προϊόντα που καταναλώνουμε. Ο αγώνας δηλαδή για να επιλέξουν εσένα αντί του ανταγωνιστή! Και ξαφνικά... έρχεται η περίοδος “Switch off” όπου σταματούν σχεδόν όλοι οι δρομείς/εταιρείες για “Break”. Κάπου εδώ όμως είναι και η στιγμή σου.

Αν συνειδητοποιήσεις την ευκαιρία που σου δίνουν οι επόμενες μέρες μπορείς να έχεις μια ολόκληρη πιο παραγωγική χρονιά.

Κάνε “Restart” και όχι Switch off”.

Εχεις την ευκαιρία να κάνεις “Restart” και όχι Switch off”, να φυγείς φυσικά απο την απαιτητική ρουτινά 09:00-17:00, τις αμέτρητες... υποχρεώσεις και τα ασταμάτητα τηλεφωνήματα (χώρις νοήμα) για να χαλαρώσεις και να πάρεις ανάσα. Ομώς τώρα είναι ισώς η μοναδική περίοδος που μπορείς να να αποκτήσεις πλεονέκτημα του ανταγωνισμού, να δεις τις πραγματικές ανάγκες της εταιρείας σου, τα τα λάθη και τρόπους βελτίωσης.

θετική συνήθεια διακοπών….

Αυτό ομώς που το κάνει τόσο συναρπαστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να είσαι γραφείο αλλά απλά να αφιερώσεις 1-2 ώρες απο τις διακοπές σου καθημερινά σε πιο παραγωγικές σκέψεις και ενέργειες, προσπάθησε να είναι η ιδία χρονική στιγμή κάθε μέρα έτσι ώστε να δημιουργήσεις την “ θετική συνήθεια διακοπών -χρόνος για μένα’’

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

  • Για παράδειγμα, γράψε σε ένα χαρτάκι τα 3 πιο σημαντικά πράγματα(projects) που έγιναν απο σένα για την εταιρεία, τώρα σκέψου πως θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη καλύτερα.

  • Κάνε ανασκόπηση της ιστοσελίδας σου και δες αν είναι οι πληροφορίες και το ταξίδι του πελάτη είναι αρκετά φιλικό, για feedback μπορείς να ρωτήσεις τους γύρω σου το τι καταλαμβαίνουν όταν μπουν στην ιστοσελίδα, και φυσικά δες τι κάνει ο ανταγωνισμός. Καθημερινά γράφε τρόπους όπου θα γίνει πιο φιλικό!

  • Σκέψου την αισθητική χώρου της εταιρείας σου αν έχει περιθώρια βελτίωσης, μπορείς να επηρεαστείς απο τα εστιατόρια / ξενοδοχεία χωριά που θα επισκεφθείς.

  • Γράψε τους 3 σημαντικότερους στόχους της εταιρείας σου μέχρι το τέλος της χρονιάς, και στην συνέχεια τρόπους και χρονοδιαγραμμά για την επίτευξή τους.

  • Σκέψου τους πελάτες σου, τι είναι αυτό που θα τους κάνει να δώσουν περισσότερα σε σένα, ή θα επιστρέψουν για δευτερή αγορά

  • Μελέτησε διαδικτυακά η απο κάποιο βιβλίο για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και παράληλά θα σε βελτιώσει στον τομέα σου…

  • Υπάρχουν αμέτρητα Podcast και elearning πλατφόρμες που μπορούν ευκολά να σου λύσουν κάποιο πρόβλημα.

Απο προσωπική εμπειρία…

Εφαρμόζω την πιο πάνω τακτική εδώ και περισσότερο από 8 χρόνια, όχι μόνο για την περίοδο του Αυγούστου, αλλά και κάθε Κυριακή, Πάσχα, Χριστούγεννα ή αργία. Το θετικό είναι ότι τώρα μου έχει γίνει συνήθεια, δεν προσπάθω ή πιέζω τον εαυτό μου για αυτή την ‘έξτρα προσπάθεια. Με γρήγορα μαθήματικα αν προσθέσεις αυτές τις έξτρα ώρες που οι άλλοι ξεκουράζονται αποκτάς αυτόματα χρόνια εμπειρίας σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Previous
Previous

Πώς δημιουργήσαμε το δικό μας brand The lion sleep

Next
Next

SEMINAR / From nothing to entrepreneur / Alexander college